Energieoplossingen

Het totale plaatje

Bij earth geloven we sterk in duurzame energieoplossingen waarbij het totale plaatje klopt. Zonnepanelen zijn een mooie eerste stap naar een groenere woning maar wist u dat anno 2019 ook andere energieoplossingen perfect rendabel, kostenbesparend én duurzaam zijn?

Thuisbatterijen, elektrische laadpalen en ledverlichting hebben de afgelopen jaren een razendsnelle evolutie meegemaakt waardoor ze op vandaag een bijzonder interessante investering geworden zijn.

Via een gebalanceerd totaalpakket is earth in staat om uw woning volledig klaar te stomen voor de toekomst en staan onze experts klaar om u van A tot Z te adviseren.

 energieoplossingen 130 nl v2

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn op vandaag meer dan ooit de interessantste keuze voor uw woning. De sector heeft er een woelig parcours op zitten. Door het schrappen van de groenestroomcertificaten en onder impuls van de fabrikanten, is de sector volwassener geworden en zijn de zonnepanelen beter, sterker en rendabeler. De huidige klant legt zonnepanelen om de juiste reden. Hij wenst zijn energiefactuur naar beneden te krijgen en denkt aan de toekomst van de volgende generatie.

De stijgende energieprijzen en een toegenomen ecologisch bewustzijn zorgen ervoor dat de installatie van zonnepanelen meer dan ooit een juiste keuze is.

Meer over zonnepanelen
 huis montage 2019 04 1556019458

Thuisbatterijen

Een thuisbatterij helpt uw opgewekte energie beter te beheren. Het overschot aan stroom (via uw zonnepanelen) worden niet teruggeduwd naar het elektriciteitsnet, maar worden op een slimme manier gestockeerd in uw eigen thuisbatterij.


’s Avonds wanneer uw zonnepanelen niet langer stroom opwekken, blijft u natuurlijk stroom verbruiken. Met een thuisbatterij bent u een stuk onafhankelijker.

De komst van de slimme meter maakt van een thuisbatterij een nog grotere opportuniteit. In plaats van het overschot aan zonne-energie op het net terug te steken, kunt u op deze manier uw lokaal verbruik verder vergroten door stockage in uw thuisbatterij.

Het laatste jaar is de technologische ontwikkeling van de thuisbatterijen enorm toegenomen waardoor ze zowel rendabeler als goedkoper geworden zijn. earth volgt de marktontwikkeligen nauwgezet op.

 nacht energie

Elektrische laadpalen

De auto-industrie ondervindt stevige verschuivingen en leggen meer en meer de focus op elektrische wagens. Ook de overheid is zich hier ten volle van bewust en ondersteunt dit door middel van de zero-emissiepremie bij aankoop of lease van een 100% elektrische wagen.

Toch is het Belgische wegennet nog niet volledig voorzien op deze nieuwe manier van transport, want niet overal staan elektrische laadpalen. Met uw eigen elektrische laadpaal, heeft u uw eigen elektrisch tankstation gewoon bij u thuis.

De voordelen ten opzichte van opladen met een adapter die via het klassieke stopcontact werkt, zorgen ervoor dat de keuze voor een eigen elektrische laadpaal snel gemaakt is:

 elektrische laadpalen

Sneller

Een laadpaal is doeltreffender dan het klassieke stopcontact. De gemiddelde laadtijd via de laadpaal ligt rond de 6 uur, terwijl er via een adapter al snel 10 uur laadtijd nodig is.

Veiliger

Laadpalen worden geïnstalleerd op een eigen en beschermde kring. Hierdoor is er geen kunstmatige rem op de stroomsterkte en kunnen ze meer vermogen leveren dan een klassiek stopcontact. Bovendien is het risico op verhitting hierdoor uitgesloten.

Slimmer

Naast het opladen van uw wagen, zijn er ook heel wat extra slimme toepassingen voorzien bij een laadpaal. Doordat de laadpaal verbonden kan worden met uw eigen energieverbruik, kan deze automatisch slimmer gaan werken. Bijvoorbeeld het opladen even uitstellen naar een beter laadmoment indien er op dat moment te veel stroom wordt verbruikt door andere toestellen.

Benieuwd hoeveel u kan besparen dankzij onze energieoplossingen?

Zet hier de eerste stap naar een lagere energiefactuur. 1000 earth klanten gingen u al voor.

Gratis advies aanvragen
6