Zonnepanelen

Voor niets gaat de zon op

Elke dag zijn er in ons land heel wat kosteloze zonuren beschikbaar.

De stijgende energieprijzen, het uitblijven van rendement op de spaarboekjes en een groeiend bewustzijn voor een kleinere ecologische voetafdruk maken de keuze voor zonnepanelen bijzonder logisch en evident.

De sector heeft, onder meer door het schrappen van de groenestroomcertificaten en de impuls van de fabrikanten, ervoor gezorgd dat een installatie van zonnepanelen op vandaag meer dan ooit een zekere en juiste investering is.

Met zonnepanelen op uw dak, geniet u maximaal van eigen opgewekte duurzame energie én maakt u uw woning meer dan ooit klaar voor de toekomst!

 huis montage 2019 04 1556019458

Mijn opbrengst met zonnepanelen

Het is belangrijk te bepalen of zonnepanelen interessant zijn voor uw woning. Wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen hangt van tal van factoren af: uw eigen energiegebruik, uw energiefactuur, de ligging van uw woning, het rendement en de kostprijs van de zonnepanelen. Deze factoren zijn objectief meetbaar waardoor een accurate inschatting van de terugverdientijd op voorhand mogelijk is.

 1. Een eerste stap is om uw jaarlijks energieverbruik, en daaraan gekoppeld uw jaarlijkse energiekost, te analyseren. Hierbij houden we rekening met uw energiebehoeften van vandaag en morgen. Denk maar aan de aanschaf van een elektrische wagen. 
 2. De ligging van uw woning speelt ook een belangrijke rol bij het jaarlijks rendement van de zonnepanelen.

Wanneer deze factoren afgetoetst worden, kunnen we bepalen of zonnepanelen voor u zullen renderen.

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 30 jaar met een jaarlijks rendement tot zelfs 18%. Het rendement van de zonnepanelen ligt hierdoor een pak hoger dan op een klassieke spaarboekje.

Bonus: ook de waarde van uw woning gaat omhoog bij een eventuele verkoop.

Ontvang gratis advies

Hoeveel kan ik besparen?

Doe onze snelle test en ontdek uw voordeel

Type dak
Volgende stap
Oriëntatie van uw dak?
Volgende stap
Hoeveel is uw jaarlijks verbruik?

Volgende stap
Schaduw
Volgende stap
Persoonlijke gegevens

Benieuwd naar de winst die zonnepanelen voor u kunnen opleveren?

Laat gerust een expert van earth langskomen. Na een vrijblijvende analyse, krijgt u een voorstel op maat.

Een bewuste én duurzame keuze

Overstappen op zonne-energie, is bewust kiezen voor een duurzame en milieuvriendelijke energiebron. Zonnepanelen dragen niet bij tot de uitstoot van broeikasgassen of CO2. Wist u dat zonnepanelen tot zelfs 90% recycleerbaar zijn?

Zet samen met earth de stap
 bewuste duurzame keuze

Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op zo goed als elke woning in België geïnstalleerd worden. Toch houden we bij earth liever rekening met enkele cruciale factoren alvorens we overgaan tot installatie.

De oriëntatie van uw dak heeft een directe impact op het rendement van uw zonnepanelen. Afhankelijk of uw dak zuid-, oost- of westgericht is, kijken we wat het optimale legplan is van de zonnepanelen. Bij een noordgericht dak zoeken we naar alternatieven. Bruikbare oppervlaktes in de tuin bieden hiervoor een oplossing.

De hellingsgraad van uw dak bepaalt hoe de zon instraalt op uw panelen. Een hellingsgraad van 35 graden is optimaal. Het rendement daalt wat bij daken die een hellingsgraad van 45 graden hebben. Bij platte daken voorzien we een speciaal montagesysteem zodat de panelen in de optimale hellingsgraad kunnen staan.

Afhankelijk van uw energieverbruik, bepalen we uw energiebehoefte. Zo kunnen we aftoetsen hoeveel zonnepanelen er op uw dak geïnstalleerd moeten worden. Om u een idee te geven, voor een gemiddeld gezin betekent dit ongeveer 12 zonnepanelen en een oppervlakte van ongeveer 20 m².

Niet elk type dakbedekking is geschikt voor zonnepanelen. Omwille van brandrisico worden rieten daken best vermeden. Kunstleien van vóór 1998 bevatten vaak asbest waardoor deze omwille van gezondheidsrisico’s ook beter vermeden worden.

De kwaliteit van het dak en de dakstructuur worden ook steeds bekeken.

Omliggende gebouwen, bomen, palen of een schoorsteen kunnen een impact hebben op de productiviteit van uw zonnepanelen. Deze worden in rekening gebracht bij de keuze van uw omvormer.

Zonnepanelen kunnen zeker ook in oudere woningen geplaatst worden. In dat geval dienen we steeds de staat van de elektriciteitskast te controleren. De elektrische installatie in de woning dient AREI conform te zijn alvorens uw zonnepaneleninstallatie goedgekeurd zal worden. Wij kunnen voor de nodige aanpassingen zorgen.

Onze experts komen graag bij u langs om uw woning af te toetsen op deze factoren.

Welk soort zonnepanelen past bij mijn woning?

In de zonnepanelenmarkt zijn er twee belangrijke types panelen: “de blauwe en de zwarte”. Monokristallijne zonnepanelen herkent u aan hun zwarte kleur. De blauwe panelen zijn dan weer polykristallijne zonnepanelen.

Beide types fotovoltaïsche panelen bestaan uit zonnecellen, die op hun beurt dan weer uit silicium opgebouwd zijn. Het verschil in kleur ontstaat tijdens het afkoelen van de cellen in het productieproces:

Het rendement en de levensduur van de twee types panelen is op jaarbasis gelijklopend. De keuze voor welk type paneel u op uw dak verkiest, hangt dan eerder af van uw persoonlijke esthetische voorkeur.

Ontdek onze zonnepanelen

Bij polykristallijne zonnepanelen liggen de kristallen door elkaar als een waaier om beter zonlicht te kunnen opvangen.

 275 2

Monokristallijne zonnecellen worden langzaam én gecontroleerd gekoeld zodat de cellen uit één helder kristal zouden bestaan. Aan die koelingstechniek danken ze hun intens zwarte kleur. Hierdoor staan de kristallen mooi in dezelfde richting om bij directe instraling beter te produceren.

 zonnepaneel

De installatie van zonnepanelen

 1. Op het dak worden tussen de dakpannen bevestigingshaken voorzien. Hierop worden de rails geplaatst. Op die manier steunen de zonnepanelen op rails en niet rechtsreeks op de dakpannen.
 2. Een omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom die de zonnepanelen opwekken, omgezet wordt in wisselstroom. Wisselstroom is het enige dat voor ons dagdagelijks energieverbruik werkt. Dit is hetzelfde type stroom dat we afnemen van het distributienet. De omvormer wordt geplaatst op een droge en koele plaats. Bij voorkeur dicht bij de elektriciteitskast. Daarna wordt er een kabel voorzien van de zonnepanelen naar de omvormer en van de omvormer naar de elektriciteitskast.
 3. Na de plaatsing van zowel de omvormer als de zonnepanelen, wordt de installatie gekeurd door een erkend en onafhankelijk keuringsinstantie. Deze stap is omwille van de elektrische veiligheid onontbeerlijk.
 installatie zonnepanelen

Zonnepanelen: een transparante uitleg

Hoewel er in de volksmond al snel gesproken wordt over zonnepanelen, is de juiste term fotovoltaïsche panelen.

Een fotovoltaïsche paneel is opgebouwd uit een aantal lagen:

 1. Het frame om alle lagen stevig samen te houden. Het earth zonnepaneel bestaat uit een geanodiseerd zwart aluminium frame. Een frame in grijs aluminium is ook zeer courant.
 2. Daaronder is er een glasplaat waar er een teflon-laagje op ligt. Dit maakt de glasplaat vlakker en stofafstotend.
 3. De UV-film weerkaatst het infrarood-licht maar laat het uv-licht wel door. Hierdoor kunnen de fotovoltaïsche cellen stroom opwekken.
 4. Daaronder ligt het hart van het paneel. De zonnecellen die licht opwekken door de lichtintensiteit van de zon. De zonnecellen kunnen in het blauw zijn. Dan spreken we over polykristallijne zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen zijn in het zwart.
 5. De zwarte backsheet zorgt voor een esthetisch full black paneel.
 6. De aansluitkast vervolledigt het fotovoltaïsch paneel. Hierop kan eventueel een optimizer aangesloten worden zodat de energieopbrengst van een afzonderlijk zonnepaneel maximaal wordt benut. De optimizer is de verkeersregelaar van uw paneel. In geval van schaduw op het paneel, zorgt deze ervoor dat de elektronen omgeleid worden.
 zonnepanelen transparante uitleg 130

Het earth zonnepaneel

In een land als België hebben we voor 60% te maken met diffuus licht door de vele bewolking.

Dat maakt ons land geschikt voor mono-panelen.

Earth koos er bewust voor om nog een stap verder te gaan en een eigen lijn van zonnepanelen op de markt te brengen die na een doorgedreven studie volledig voldoen aan ons Belgisch klimaat en volgens de allerhoogste kwaliteitseisen.

Ontdek hier de voordelen
 panel

Meer dan enkel zonnepanelen

Bij earth willen we van bij de opmeting tot na de installatie u compleet ontzorgen.
In eerste instantie komen we vrijblijvend bij u langs voor een grondige analyse van uw energieverbruik. We bekijken niet alleen uw huidig energieverbruik maar houden ook bewust rekening met hoe uw toekomst eruitziet. Dat is de basis om een persoonlijk voorstel op maat te kunnen voorleggen.

De complete installatie omvat naast een persoonlijke analyse ook een uitgebalanceerd legplan, de levering en plaatsing van de zonnepanelen, de bevestigingsmaterialen, de bekabeling, de keuring en de installatie van de omvormer op het net. Ook na de plaatsing kunt u bij ons terecht voor vragen.

Op die manier willen we niet zomaar een aannemer zijn. We willen een partner zijn voor onze klanten waar betrouwbaarheid, onbetwistbare kwaliteit en klantgerichte dienstverlening centraal staan.

 earth zonnepanelen 130 nl

Wij kiezen voor kwaliteit

Naast ons eigen serie van kwalitatieve earth zonnepanelen, bieden wij ook andere erkende panelen aan. Hier wordt resoluut de kaart van kwaliteit en duurzaamheid getrokken.

Weten wat zonnepanelen u aan energiekosten zullen besparen?

Laat GRATIS een expert langskomen.

Vrijblijvende diagnose aanvragen
6