Uncategorized

Zonnepanelen huren: nu ook in België

By november 26, 2019 No Comments

  • Zonnepanelen huren
  • Huurprijs zonnepanelen
  • Groene energie

Indien je recent het nieuws (VTM, de Standaard, de Tijd , …) hebt gevolgd ben je misschien al op de hoogte…

Brico, de grootste doe-het-zelf-zaak in België, en Earth, de specialist in zonnepanelen in België zijn samen in zee gegaan om nieuw project te lanceren: Brico Solar.

Door de jarenlange kennis en ervaring van Earth en de betrouwbaarheid en het bereik van Brico samen te voegen proberen ze aan iedereen in België zonnepanelen beschikbaar te maken. Dit door unieke huurformules aan te bieden. Zo zijn zonnepanelen beschikbaar ook voor mensen die niet het geld hebben om een fotovoltaïsche installatie aan te schaffen.

In vele Brico winkels kan je tegenwoordig zonnepanelen huren of kopen.
Deze zonnepanelen worden geleverd door Earth en zijn uitvoerig getest en van hoge kwaliteit.

Huurprijs zonnepanelen

Bij onze Noorderburen was het al enkele jaren bekend: huurformules voor zonnepanelen.
Echter liep ons klein landje achter door enkel zonnepanelen installaties te koop aan te bieden.

Dit heeft te maken met de wetgeving in België die minder goed afgestemd is op de verhuur van zonnepanelen. Deze wetgeving houdt in dat installaties die aan een gebouw vasthangen deel uitmaken van dit gebouw en dus eigendom zijn van de eigenaar van het gebouw. Echter hebben Earth en Brico Solar de juridische expertise om de juiste contracten uit te vaardigen, zodat zonnepanelen zonder problemen verhuurd kunnen worden.

Ook omdat Belgen liever een goed bezitten i.p.v. het te huren werd de overgang naar het verhuren van zonnepanelen bemoeilijkt. Echter zien we hier langzaamaan verandering in komen. De Belg huurt tegenwoordig ook wel eens wat.

Hoe dan ook bieden Brico Solar en Earth naast koopformules vanaf nu ook unieke huurformules aan voor zonnepanelen in België.

Deze huur formule houdt onder andere in dat je een vaste prijs voor elektriciteit betaalt.
Gemiddeld gezien stijgt de prijs van elektriciteit in België met 3.5% per jaar.
Indien je bij ons zonnepanelen huurt wordt de prijs van je elektriciteit vastgelegd voor de komende 20 jaar en stijgt deze nooit. Deze actie is geldig indien je een installatie huurt of koopt.

Dit houdt in dat mensen een zonnepanelen installatie kunnen huren voor een periode van 20 jaar. Na 20 jaar kan je kiezen het contract te verlengen of wordt je installatie van je dak gehaald en het dak in de oorspronkelijke staat hersteld.

Welke zonnepanelen en hoeveel je er juist nodig hebt hangt af van jouw unieke situatie.
Juist hiervoor werd een simpele online tool ontwikkeld door Earth en Brico Solar waarmee mensen kunnen nagaan hoeveel zonnepanelen en welke ze juist nodig hebben voor hun eigen installatie. Deze tool is compleet gratis en beschikbaar voor iedereen. Je vindt deze terug op www.earth.be of www.bricosolar.be. Ook kan je bij een van de Brico filialen waar men zonnepanelen verhuurt of verkoopt terecht. De medewerk(st)ers helpen je dan graag verder.

Huurprijs zonnepanelen

Hoewel een zonnepanelen installatie kopen zeer rendabel is kan het een directe en serieuze hap uit je budget nemen. Vooral de initiële investering van enkele duizenden euro’s is iets waar sommige mensen tegenop kijken.

Juist daarom zijn Brico en Earth beginnen zoeken naar betaalbare alternatieven waar geen initiële investering voor vereist is, en die tóch rendabel is.

Zo is de huurformule voor zonnepanelen geboren.

Er wordt namelijk geen grote initiële investering voor de installatie gevraagd; alle instapkosten zijn verdwenen. Je betaalt enkel een maandelijks bedrag voor de huur van de panelen. In deze huur zit oa. de all-risk verzekering, het onderhoud, de reiniging, de technische analyse van je woning, de installatie en een nieuwe omvormer in verrekend.

Hoewel het minder voordelig is dan zonnepanelen aan te kopen is het duidelijk gebleken dat je door te huren nog altijd een behoorlijke besparing hebt op je maandelijkse elektriciteitsrekening t.o.v. stroomafname van het elektriciteitsnet.

Sinds de subsidie op groene stroom (het groenestroomcertificaat) is afgeschaft op 14 juni 2015 durven mensen al minder snel de stap zetten om zonnepanelen te installeren. Voornamelijk omdat ze denken dat het niet meer rendabel is. Echter is het tegenovergestelde waar. Zo is de gemiddelde jaarlijkse besparing bij huren 791€. Dit komt neer op €15820 op 20 jaar.

Dit is mogelijk omdat zonnepanelen nog nooit zo rendabel geweest zijn als nu. De technologie van zonnepanelen is er enkel op vooruit gegaan in de loop van de jaren en de opbrengst van elektriciteit die je er uit haalt is de hoogste wat het ooit is geweest.

Groene energie

Niet alleen financieel blijft het huren/kopen van zonnepanelen een goede investering, ook is het enorm milieuvriendelijk.

Hier zijn 5 argumenten pro:

1) Zonnepanelen stoten geen CO2 noch andere broeikasgassen uit. Dit is positief omwille van veel redenen. Zo zorgen zonnepanelen ervoor dat de planeet niet zo snel opwarmt (het broeikaseffect) als deze al bezig is. Hierdoor komen enorme gebieden met alle dieren of mensen die er in wonen niet in gevaar omwille van uitdroging (denk maar aan landbouw die niet meer productief is, of enorme bosbranden die blijven woekeren).
Ook zorgt dit er voor dat de ijskappen minder snel smelten waardoor het zeeniveau niet blijft stijgen en er gigantische gebieden onder water komen te staan.

2) Daarnaast zijn zonnepanelen tegenwoordig ook voor 90% recycleerbaar. Hierdoor kan je gerust zijn dat de fabricatie van zonnepanelen niet voor een enorme uitstoot zorgt. Gezien technologische vernieuwing blijft het rendement echter enorm hoog.

3) Verder is het gebleken dat mensen die zonne energie aanwenden een pak bewuster omspringen met hun energieverbruik. Dit impliceert lagere kosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

4) Zonnepanelen kennen ook steeds een langere levensduur, tot 25 jaar zelfs. Daarna worden ze weer gerecycleerd en op de markt gebracht. De levensduur van zonnepanelen blijft dan ook stijgen. Ten slotte bouw je ook mee aan de visie op de toekomst, waar duurzame energie heerst. Zo help jij mee te bouwen aan een mooiere en gezondere wereld, waarin je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen een gezond bestaan kunnen leiden.
Vooruit denken is hier de boodschap.

5) Ten slotte bouw je ook mee aan de visie op de toekomst, waar duurzame energie heerst. Zo help jij mee te bouwen aan een mooiere en gezondere wereld, waarin je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen een gezond bestaan kunnen leiden. Niet nadenken, maar voordenken is hier de boodschap.

Indien je geïnteresseerd bent in het huren van zonnepanelen kan je altijd eens een kijkje nemen op www.earth.be of www.bricosolar.be om een gratis offerte aan te vragen en zelf overtuigd te worden van je besparing.

Leave a Reply