De zonnige drievuldigheid van kennis, service en garantie

05/01/2023

Share

De globale crisis en stijgende energieprijzen hebben de aanvragen naar zonnepanelen explosief laten stijgen. Mensen willen hun eigen stroom opwekken, en gelijk hebben ze. Voor professionele en ervaren partijen is dit een beloning voor hun jarenlange inspanningen. Voor minder professionele partijen een quick win. Opgelet dus voor wie snel zonnepanelen wenst.

 

 

Dat zonnepanelen booming business zijn in tijden van torenhoge energierekeningen hoeven we je niet te vertellen. Ook veel bedrijven zagen hun kans schoon om zonnepanelen er als side business bij te nemen. Fantastisch om te zien dat ze willen groeien, maar als hun kennis niet allesomvattend is, dan staat de particulier wat te wachten.

 

Kennis, service, garantie

Bedrijven die zonnepanelen als extra dienst aanbieden, ontbreekt het hen vaak aan de ervaring om ze correct aan te sluiten. Velen zien het als een extra bron van inkomsten, maar nemen niet de tijd om zich de complexiteit van de installatie eigen te maken. Als jouw installateur het na enkele maanden of jaren laat afweten, ben je bovendien je garantie kwijt. Die hangt namelijk vast aan de installateur en niet aan de zonnepanelen zelf. 

 

Bedrijven die zich al jaren specialiseren in zonnepanelen hebben net wel die kennis om de panelen correct te installeren. Bij een erkende service partner ben je zo zeker van de werking én van de service achteraf, mocht er dan toch een aanpassing nodig zijn. 

 

Explosief aantal aanvragen

Bij erkende installateurs overstegen de aanvragen de capaciteit om ze allemaal tegelijk te behandelen. Als gevolg wordt jouw geduld mogelijk op de proef gesteld. Ze willen echter niet besparen op de kwaliteit van hun service en willen elke aanvraag behandelen zoals het hoort. Daarom duurt het vaak langer dan verwacht voor je een antwoord ontvangt. 

 

Dat wachten wordt echter absoluut beloond als je weet dat je een installateur over de vloer krijgt die alles over zonnepanelen kent omdat het al jaren zijn core business is. Hij geeft je het nodige advies over de correcte dimensionering van je zonnepaneleninstallatie. Die komen ervaren technici zorgvuldig plaatsen. En geen zorg, je dak wordt absoluut proper achtergelaten. 

 

Het wachten waard

Hoewel je bij Earth misschien even moet wachten, finaal geniet je van werkzekerheid van je installatie, een solide garantie, service en een formule naar jouw keuze: kopen of huren, wat past binnen jouw budget.

Share