Earth sluit exclusief akkoord met Sigenergy op weg naar verdere duurzame innovatie

07/11/2023

Share

Persbericht 07/10/2023

 

Duurzaamheid is vaak een ruim begrip dat vele ladingen dekt. Weinigen nemen echter het stuur in handen en werken samen om duurzame energie-oplossingen ook te implementeren. Drie bedrijven slaan nu de handen in elkaar en hebben plannen om 8.000 installaties tegen ten laatste 2024 uit te voeren

 

Samenwerking is uniek

 

Bedrijven zijn vaak specialist in één onderdeel van de ketting rond duurzame energieoplossingen. Het gebeurt niet zo vaak dat 3 experten in hun vak besluiten om samen naar de markt te stappen voor de ontwikkeling, installatie en promotie van duurzame energie-oplossingen, met gezamenlijke focus op hernieuwbare energiebronnen en innovatieve technologieën. Sigenergy Technology B.V., Voltixx B.V., en Earth B.V., zijn drie prominente entiteiten in de duurzame energiesector. De uitdagingen rond de energietransitie zijn groot. Daarom starten 3 specialisten in hun vak een unieke samenwerking vanuit België om hernieuwbare energie een boost te geven en de nodige installaties te realiseren met het doel mee de klimaatdoestellingen te behalen.

 

Het samenwerkingsakkoord dat vandaag werd ondertekend vertrekt vanuit die gedeelde visie en het engagement van Sigenergy Technology B.V., Voltixx B.V. en Earth B.V. om de ontwikkeling, implementatie en promotie van innovatieve duurzame energieoplossingen te bevorderen. De expertise, middelen en onderzoek van de drie partners moet zorgen voor een snelle, veilige en kwaliteitsvolle installatie. Deze samenwerking is niet alleen gericht op het revolutioneren van het mondiale energielandschap, maar ook op het bereiken van tastbare resultaten. De partijen hebben een ambitieus doel gesteld: tegen het jaar 2024 willen ze 8.000 eenheden van hun uitgebreide vijf-in-één duurzame energieproducten implementeren bij klanten. Om dit doel te bereiken zal Sigenergy Technology B.V. het voortouw nemen om deze 8.000 eenheden te voorzien van geavanceerde producten en ongeëvenaarde technische expertise. Voltixx B.V. zorgt voor de verdeling, technische ondersteuning, training en het kwalitatief beheer van de opslag en logistiek. Bovendien zullen zowel Voltixx B.V. als Earth B.V. nauw samenwerken bij het verkennen van innovatieve marketinginitiatieven en actief deelnemen aan gezamenlijke promotionele activiteiten. Deze gezamenlijke inspanning is daarnaast gericht op praktische toepassing om impact te creëren.

 

“Onze ambities zijn groot, maar dat moet ook”, zegt Luc Demeyere, CEO van Earth BV. “Er is geen tijd te verliezen en de toekomst wordt bepaald door samenwerkingen tussen experten met een gezamenlijk doel. Daarom hebben we ook deze samenwerking afgesloten: alleen kom je ergens, maar niet ver genoeg. Wie impact wil op duurzaamheid moet zijn knowhow samenleggen met partners”.

 

 

Dienstverlening staat centraal

 

Het basisproduct is cruciaal, en alle partijen zijn het erover eens: de SigenStor van Sigenergy is perfect om de steile ambities waar te maken. Het is een all-in-one oplossing (omvormer, dc-lader, batterij) en laat een eenvoudige en snelle installatie toe. Innovatie staat centraal en het modulaire karakter zorgt ervoor dat het een investering is voor een lange periode – future-proof als het ware: uitbreidbaar met laadpalen, batterijen, back-up systemen, maar ook met producten van derden. “Voor Earth moet iedere nieuwe oplossing technisch perfect, extra veilig én klaar zijn voor de energiemarkt van de toekomst. Onze klanten verwachten dat van ons en de mooie SIGENSTOR vult dat perfect in. Daarnaast kunnen wij dankzij Enbro bijkomende diensten aanbieden waardoor we elke thuissituatie kunnen analyseren en optimaliseren.

 

Met EARTH en SIGENSTOR slaan twee sterke groeibedrijven de handen in elkaar om antwoord te bieden op de hoge eisen van de klanten en de nieuwe uitdagingen die de energietransitie ons stelt”, verduidelijkt Luc Demeyere. Elke consument wordt een actieve stakeholder in de energiemarkt, en heeft als het ware zijn eigen klein energiefabriekje, en daarom is het belangrijk dat je (toestel) kan communiceren met die energiemarkt. Het is daarom cruciaal dat de hardware (van de SigenStor) daarop voorzien is – wat uiteraard het geval is. De innovatieve oplossingen van Sigenergy zijn exclusief beschikbaar via Earth voor België, Frankrijk en Duitsland.

Share