Eigen elektriciteit opwekken via zonnepanelen drukt je energiekost

11/07/2022

Share

Hoe hou je in onzekere energietijden je kost onder controle? Tips om minder te verbruiken heb je al ontelbare keren gegoogeld en pas je ook toe, maar je factuur daalt daardoor niet zo veel. Er is maar één snelle en eenvoudige manier om jouw elektriciteitskost enigszins te drukken en dat is kiezen voor zonnepanelen. 

 

 

Het ziet er niet naar uit dat de energieprijzen snel zullen dalen. Aan de pomp worden we er dagelijks mee geconfronteerd, en maandelijks zie je je voorschotfactuur passeren waar veel hogere cijfers op staan dan pakweg een jaar geleden. Je zucht, betaalt en probeert de volgende maand nóg meer je best te doen om energie te besparen. Al die kleine beetjes helpen uiteraard, maar ze nemen de grootste kost niet weg.

 

Wat brengen zonnepanelen op?

 

Onze energiespecialisten zien maar één uitweg: investeren in zonnepanelen. Dat betekent initieel een extra kost, maar wel één die je op termijn dubbel, zo niet driedubbel, zal terugverdienen. Door die stijgende energiekosten bedraagt de terugverdientijd van zonnepanelen momenteel slechts 5 jaar! 

 

De voordelen van zonnepanelen

 

  • Elektriciteit via je eigen zonnepanelen betekent een besparing op je energiefactuur vanaf dag 1. Je neemt namelijk minder af van het net, wat gunstig is voor je elektriciteitsfactuur. 
  • Dankzij zonnepanelen ben je minder afhankelijk van de stijgende energieprijzen
  • Ook op minder zonnige dagen brengen je zonnepanelen op. Ze hebben namelijk geen warmte nodig om elektriciteit op te wekken. In België tellen we zo’n 1.700 zonne-uren per jaar, ruim voldoende om je zonnepanelen rendabel te maken.
  • Waar de terugverdientijd vroeger 10 jaar bedroeg, is dat door de hoge energieprijzen gereduceerd tot 5 jaar.
  • Misschien kan je wel rekenen op een premie? Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, keert de Vlaamse Overheid een eenmalige investeringspremie uit. 

 

Benut je eigen opgewekte energie

 

Via zonnepanelen wek je je eigen elektriciteit op die je, als je het slim aanpakt, onmiddellijk zelf verbruikt. Ben je gewoon om je wasmachine, droogkast, vaatwas ’s nachts te laten draaien? Pas je routine aan en steek ze nu overdag aan. Zo wordt de energie die je op de zonnigste momenten van de dag opwekt, ook onmiddellijk benut. Wil je je elektriciteit graag opslaan? Dan kan dat dankzij een thuisbatterij. Daardoor verbruik je je opgewekte energie op een later moment, wanneer je ze echt nodig hebt. 

 

Klaar voor zonnepanelen?

 

Bij Earth kan je zonnepanelen kopen of hurenKlaar om te besparen op lange termijn? Vraag hier meer informatie of een afspraak aan.

Share