Minister Vincent Van Quickenborne bezoekt Enbro

10/05/2023

Share

Op dinsdag 9 mei bracht Vincent Van Quickenborne, Federaal Minister van Justitie en de Noordzee, ons een werkbezoek om zich te verdiepen in de wondere wereld van energie en de energietransitie. Met de komst van een drijvend zonnepanelenpark op de Noordzee, dat deze zomer van start gaat, willen we het debat aangaan om dat zonnepanelenpark als een langetermijnproject te zien.

 

“Laten we eerst alle beschikbare daken in België van zonnepanelen voorzien, vooraleer we denken om de Noordzee vol te leggen” aldus Luc Demeyere, CEO van Enbro. “Het energiedebat wordt de laatste tijd te veel gevoerd met doemscenario’s, terwijl we voor heel wat positieve uitdagingen staan in de energietransitie die gaande is. De energietransitie waar we de komende tien jaar voor staan in Europa, is volgens ons een positief, begeesterend en lucratief project waar alle partijen baat bij vinden”, vindt Luc Demeyere.

 

“Energievoorziening voor bedrijven en particulieren wordt inderdaad complexer. Met ons bedrijf willen we in de toekomst meer inzetten op diensten om onze klanten te ontzorgen.”

 

Dankzij een heldere én een pragmatische visie op energie combineren we technologie en innovatie om de juiste mix te bepalen tussen klassieke en hernieuwbare energiebronnen.

 

© Wouter Vervaeck

Share