Persbericht: 2000 zonnepanelen van Earth ondersteunen de duurzame ambities van Henco in Herentals

29/03/2024

Share

Persbericht 28/03/2024

 

Meer en meer grote industriebedrijven erkennen het belang van een duidelijke duurzaamheidsstrategie. Henco in Herentals is daar een sprekend voorbeeld van. 

 

Bij Henco in Herentals zetten ze al sinds het begin in op het vergroenen van hun productieketen. Henco beschikt over 3 sites in Herentals, waarvan nu alvast de eerste wordt ingevuld met 2.000 zonnepanelen van Earth met een totaal vermogen van 1.100 kWp. Dat is 7% van de totale energiebehoefte van Henco, wiens productie van componenten voor de sanitaire en verwarmingsindustrie behoorlijk energie-intensief is. 

 

Henco heeft een succestraject uitgebouwd gebaseerd op een strategie van kwaliteit, ervaring en duurzame oplossingen. Henco kwam zo Earth op het spoor. Begin april start Earth met de installatie van 2000 zonnepanelen op de Henco site, langs de E313 in Herentals. Een grote banner langs de autosnelweg moet dat ook in de kijker zetten (zie foto). 

Earth is sinds 2013 een pionier in duurzame maar ook betaalbare, kwaliteitsvolle energie-oplossingen voor bedrijven, overheden en particulieren. 

 

Luc Demeyere (CEO Earth): “We zitten middenin de energietransitie waar zonnepanelen een grote rol in spelen. Industriële bedrijven met een grote energiebehoefte als Henco zijn zich meer en meer bewust dat zonnepanelen op hun bedrijfsdaken hen erg veel voordeel kunnen opleveren. Bedrijfsdaken bieden een enorm potentieel om de energietransitie te realiseren. Daarom komen bedrijven als Henco ook bij Earth terecht, dankzij onze ervaring kunnen we snel en efficiënt inspelen om die duurzame ambities versneld uit te rollen. We zijn dan ook zeer opgetogen dat Henco voor Earth gekozen heeft. Ga je als ondernemer slim en efficiënt om met energie, dan kan je daar veel voordeel uit halen.” 

 

Geert Jacobs (Manufacturing Director): “Bij Henco alsook bij onze moederholding Aalberts is de transitie om onze producten en processen te verduurzamen reeds enkele jaren geleden ingezet. Met onze kwalitatieve producten voor waterverdeling en energiezuinige verwarming dragen we reeds vol bij aan de globale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Daarenboven nemen we onze processen continu onder de loep en zoeken we naar verbeteringen. Zo werden in het recente verleden heel wat laadpunten geplaatst in het kader van elektrificatie van het wagenpark, verminderen we gebruik van verpakkingsmaterialen, reduceren we afval tot een absoluut minimum, en zetten we in op energiereductie a.d.h.v. een gedetailleerde energiemonitoring. We zijn zeer blij dat nu ook het eerste zonnepanelen project samen met Earth op onze nieuwste site te Herentals van start kan gaan, zodoende we tegen de zomer onze eerste groene stroom kunnen produceren.” 

 

Vandaag zorgen meer dan 300 Henco-werknemers voor een jaarlijkse productie en verkoop van meer dan 130 miljoen meter buis en meer dan 11 miljoen koppelingen van topkwaliteit. Henco heeft de duidelijke groene ambitie uitgesproken om in 2050 koolstofneutraal te zijn. 

Om die groene doelstellingen te halen, heeft Henco een uitgebreide roadmap uitgestippeld. Een efficiënter energiegebruik, reductie van de CO2-uitstoot en energie- en CO2-intensiteit zijn slechts enkele kernpunten. 

 

Zo koos Henco voor 2000 zonnepanelen van Earth. Werken vanuit duurzame bedrijfsgebouwen door toepassing van nieuwe technologieën is het middel om vervuiling door klassieke energiebronnen tegen te gaan. De zonnepanelen van Earth zijn daar een heel logische investering voor. Maar ook minder afval, bewuster omgaan met grondstoffen, het is een verhaal van A tot Z in de waardeketen van Henco. 

 

Earth maakt deel uit van energiegroep Gridlink, dat daarnaast ook andere energiediensten aanbiedt via Enbro, Sparki, en Gaele. 

 

 

Info over het project: 

  • 2.000 zonnepanelen 
  • Totaal vermogen: 1.100 kWp 
  • Voorziet in 7% van de totale behoefte van de site 
  • 100% autoconsumptie 
  • Jaarlijkse CO2-reductie van 220 ton 

 

 

Over Earth 

 

Gridlink, de overkoepelende holding boven de energiebedrijven Enbro, Earth en Gaele, biedt sinds 2013 uitgebreide energieadvies- en oplossingsdiensten aan diverse klanten. De doelgroep is zeer breed, van particulieren en KMO's tot industrieën en overheden. 

 

Honderdduizenden Europese klanten rekenen op Enbro en Gaele als een betrouwbare partner die hen ontzorgt van de complexiteit van energiebeheer, zodat ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Daarnaast legt Gridlink met Earth de nadruk op duurzame energieoplossingen met zonnepanelen, batterijen en laadinfrastructuur. Gridlink staat voor hoogwaardige energieoplossingen en fungeert als een betrouwbare partner die klanten begeleidt naar een duurzamere toekomst. 

 

Begin 2023 heeft SFPIM een participatie genomen binnen Gridlink. 

 

Begin 2024 heeft Gridlink Sparki overgenomen, marktleider van ultrasnelle laadoplossingen in België. 

 

 

Over Henco 

 

Henco, met hoofdzetel in Herentals, ontwikkelt en produceert hoogwaardige oplossingen op het gebied van buis- en fittingtechnologie en is een betrouwbare partner voor professionals in de sanitaire, verwarmings- en koelindustrie. Het succesverhaal van Henco Industries NV begon in 1992 toen ondernemer Louis Hendrickx de meerlagenbuis lanceerde. Vandaag zorgen meer dan 300 werknemers voor een jaarlijkse productie en verkoop van meer dan 130 miljoen meter buis en meer dan 11 miljoen koppelingen. 

 

Sinds 2008 maakt Henco deel uit van de beursgenoteerde industriële groep Aalberts. Met een uitgebreid distributienetwerk bedient Henco klanten in meer dan 60 landen. Henco hecht grote waarde aan langetermijnpartnerships met zijn klanten, met ondersteuning op elk niveau van het project, van technisch advies tot after-sales service. 

 

 

Voor meer informatie: 

 

Foto’s van het persmoment kunnen hier gedownload worden: 

https://filetransfer.io/data-package/nk7Eh8GQ#link 

 

 

Voor Earth: 

Bart Vandesompele – Senior PR advies 

bart@thecontentmakers.com 

Mobiel +32 (0)485 200 201 

 

Luc Demeyere - CEO 

luc.demeyere@enbro.com 

 

 

Voor Henco: 

Kim Hofer – Marketing & Communicatie Manager 

kim.hofer@henco.be 

Mobiel: +32 (0)478 91 09 19 

Share