Zonnepanelen houden energiekost onder controle

12/07/2022

Share

Energie is de motor van uw bedrijf. Het is zo’n onmisbare factor voor het voorzetten van uw activiteiten dat u vanzelfsprekend de factuur blijft betalen. Minder verbruiken is geen optie, u moet uw bedrijf runnende houden. Heeft u al andere manieren verkend waarmee u wel zou kunnen besparen? Zonnepanelen bijvoorbeeld?

 

Na 5 jaar terugverdiend

 

Met zonnepanelen ben je grotendeels onafhankelijk van de prijsschommelingen op de energiemarkt. En die schommelingen gaan tegenwoordig slechts één richting uit: omhoog. De prijs van zonnepanelen gaat de laatste jaren echter in een eerder dalende richting. Ook de terugverdientijd bedraagt alsmaar minder. Waar we vroeger op 10 jaar mochten rekenen, zitten we tegenwoordig – mede door die aanhoudend stijgende energieprijzen – aan slechts 5 jaar

 

Slimme en duurzame investering

 

Zonnepanelen zijn een slimme investering, en ze zullen dat ook blijven aangezien groene energie een echte groeimarkt is. De impact van zonne-energie zal alleen maar groter worden. Voor bedrijven zijn variabele kosten moeilijk te voorspellen, en dat geldt zeker en vast voor energiekosten. Door te investeren in zonnepanelen kunt u uw energiekost beter onder controle houden.

 

Geen energie op het net

 

De grootste zorg van bedrijven? Of hun eigen opgewekte energie niet terug op het net geduwd zal worden. De kunst bestaat erin om zonnepanelen correct te dimensioneren, zodat dat te allen tijde vermeden wordt. Liggen uw piekmomenten tijdens de zonnigste uren van de dag? Perfect, dan verbruikt u alle opgewekte energie onmiddellijk. Ligt uw verbruik net iets anders? Dan kan een batterij soelaas bieden. 

 

Doe beroep op een specialist

 

Hoe dan ook, het is meer dan aangewezen om beroep te doen op een partij die zowel energiespecialisten als een eigen studiedienst inhouse heeft. Zij kunnen uw verbruik analyseren en u de juiste installatie adviserenEarth kan u bijstaan voor studie, advies en realisatie van groene energieoplossingen. Dat geldt voor zonnepanelenbatterijen en zelfs laadpalen

 

Vrijblijvend advies over zonnepanelen voor uw bedrijf? 

 

Dan kunnen we samen met u bekijken hoe uw zonnepaneleninstallatie u het meeste kan opbrengen. Maak een afspraak zodat we zo snel mogelijk de vergelijking kunnen maken.

Share