Zonnepanelen: nog steeds interessant? Ja!

01/09/2021

Share

Denk je er al een tijdje aan om zonnepanelen te installeren? Maar heeft de hele heisa rond de terugdraaiende teller en de wegvallende subsidies je enorm doen twijfelen? Zonnepanelen lijken allesbehalve nog een waardevolle investering te zijn, maar velen blijken de immense voordelen ervan te vergeten. Sta ons toe om jou enkele heldere redenen te geven om wél voor zonnepanelen te kiezen.

 

Altijd rendabel én een lagere energiefactuur

 

Zonnepanelen zijn in de eerste plaats altijd rendabel. Ze zijn niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je eigen elektriciteit opwekken is goedkoper dan elektriciteit afnemen van het net. Neem daarbij nog het feit dat je met een thuisbatterij nog eens al je eigen opgewekte energie kan opslaan, en je geniet maximaal van je zonnepanelen. Zo maak je ook ineens komaf met de complexe situatie omtrent het terugsturen van energie aan het net. Kies je bewust voor A-merk zonnepanelen met 25 jaar product- én vermogensgarantie, dan heb je nog een extra garantie op winst.

 

Hogere EPC en verkoopwaarde

 

EPB en EPC, misschien een ver-van-je-bed-show als je niet meer in de bouw- of renoveerfase zit. Maar wel goed om te weten: zonnepanelen zijn zelfs een duurzame keuze als je niet aan bouwen of renoveren denkt. De installatie van zonnepanelen verhoogt namelijk de EPC-waarde van je woning, doordat je minder aangekochte energie verbruikt. Jouw huis wordt zo meer waard als je het verhuurt of verkoopt. Ook voor mensen op oudere leeftijd blijft het dus een waardevolle investering. Misschien verdien je zelf je installatie niet meer terug, maar hebben je kinderen er wel nog baat bij. 

 

Kies bewust, kies groene energie

 

Tot een tiental jaar geleden stonden we niet echt stil bij de afkomst van onze elektriciteit. De laatste jaren gaan mensen daar wél bewuster mee om. Ze kiezen voor een energieleverancier die deels of volledig groene elektriciteitaanwendt. Dit is vaak een financiële, maar ook een bewuste maatschappelijke keuze. Hernieuwbaar is hip, maar geen tijdelijke rage. Als we kijken naar de nabije toekomst, komen elektrische bedrijfswagens er onder andere aan. Zo’n laadpaal op zonne-energie is daarbij mooi meegenomen. Ook het massale thuiswerk zal aanhouden, waardoor je overdag meer en meer kan gebruikmaken van je wasmachine, droogkast, afwasmachine … 

 

Vraag advies!

 

Het advies in dit artikel is gebaseerd op de regels die op dit moment gelden. Die kunnen natuurlijk altijd veranderen. Wil je hierover vrijblijvend advies? Dan kunnen we samen met jou bekijken welke optie voor jou het voordeligst is. Maak een afspraak zodat we zo snel mogelijk de vergelijking kunnen maken.

 

Share