Zonnepanelen op je huurwoning? Het kan!

15/09/2022

Share

Er verschijnen meer en meer zonnepanelen op daken. Niet alleen bij koopwoningen, maar evenzeer bij huurwoningen. Ze zorgen voor lagere energiekosten, wat een absoluut pluspunt is in deze huidige tijden.

 

Als je als huurder zonnepanelen wil laten plaatsen, moet je eerst toestemming vragen aan je verhuurder. Bij het installeren van zonnepanelen op een verhuurde woning zijn er twee opties:

 

De verhuurder installeert zonnepanelen

Je elektriciteitsfactuur als huurder zal dalen. Je huurprijs zal misschien stijgen, maar jouw energiekosten zullen in grotere verhouding dalen. Een voorbeeld? Neem nu dat je huurprijs met € 100 per maand toeneemt, maar je elektriciteitsfactuur met € 250 afneemt. Dan zal je toch een aanzienlijk bedrag besparen per maand.

 

Weet dat er een limiet zit op de stijging van de huurprijs. Die wordt berekend op basis van het verbeterde energielabel van de huurwoning.

 

Als huurder installeer je zelf zonnepanelen

Je kan als huurder uiteraard ook zelf zonnepanelen installeren. Dan word jij eigenaar van de installatie. Maar let wel: maak heel duidelijke afspraken over eigendom, kosten, verzekeringen en onderhoud. Wanneer je bijvoorbeeld verhuist, zal de eigenaar of nieuwe huurder de zonnepanelen moeten overnemen.

 

Ons advies?

Overtuig jouw verhuurder van de voordelen van zonnepanelen voor jou als huurder én voor hem/haar als eigenaar. Zo geniet jij van een lagere factuur én hoef je niet in te staan voor de installatie- en onderhoudskosten.

 

Hulp nodig om de eigenaar van je huurwoning te overtuigen?

Vul onderstaand formulier in met jouw gegevens. Wij contacteren je vrijblijvend!

Je hebt interesse in:

Wanneer mogen wij je contacteren?

Share